Stichting OPEN

Wat?

Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN), bekend van wecycle.nl en wecyclevoorbedrijven.nl, geeft namens alle producenten van elektrische apparaten, lampen en batterijen in Nederland invulling aan hun wettelijke verantwoordelijkheid voor de inzameling en recycling van e-waste, lampen en batterijen.

Waar?
En in welke rol?

Vanuit Zoetermeer, door heel Nederland en in Europa. Ik adviseer over in- en externe communicatiemiddelen, denk mee over campagnemateriaal, schrijf teksten voor de website, jaarverslagen, verhalen en LinkedIn.

Hoe?

Adviseren, projectmanagement, coördineren, interviewen en schrijven.

Interview JP Balkenende

“Stichting OPEN katalysator in het brede speelveld van e-waste en circulariteit”

Eind december werd de Raad van Advies opgericht onder de bezielende leiding van voorzitter Jan Peter Balkenende. “Onze Raad is een goed gezelschap vol boeiende mensen die belangrijke maatschappelijke rollen vervullen. Buitengewoon interessant om hiervan deel uit te maken en te merken hoe we elkaar versterken vanuit verschillende perspectieven.”

“Toen Steven Eijck mij vroeg het voorzitterschap van deze Raad te vervullen, aarzelde ik geen moment. Ik ben vanuit mijn werk bij EY en als voorzitter van de Sustainable Growth Coalition al jaren betrokken bij initiatieven waarin duurzaamheid, sustainability en corporate responsibility een rol spelen en vind Stichting OPEN een schitterende organisatie.”

17: partnerschap om doelstellingen te bereiken
“Vanuit mijn interesse in duurzaamheid, sta ik geheel achter de Sustainable Development Goals: 17 doelstellingen om van de wereld een betere plek te maken. Doelstelling 17 past perfect bij Stichting OPEN: partnerschap om de goede dingen te doen. Een brede maatschappelijke afspiegeling van bedrijven, jonge mensen met frisse ideeën en de wetenschap – zoals de Raad van Advies – past daar uitstekend bij. In onze raadsbijeenkomsten ontstaat ruimte voor creatieve ideeën die bijdragen aan een circulaire economie”, vertelt Jan Peter.

 

Circulair is dé manier
“Hoe laten we de aarde achter voor de komende generaties? De vooruitzichten zijn grimmig als we doorgaan met de huidige stijlen van productie en consumptie. Daarom juich ik de strategie van Stichting OPEN van harte toe. Hier komen zo veel partijen samen die ertoe doen en juist sámen kom je tot verbeelding en verbinding. Hoe kunnen we de dingen anders doen? En hoe zetten we ons daar met elkaar voor in?

Stichting OPEN is een katalysator in het brede speelveld van e-waste en circulariteit. Ik vind het mooi om te zien hoe zij het gesprek blijven voeren met hun scala aan partners en zich tegelijkertijd inzetten voor het wettelijk onderbouwen van hun strategieën. Dat is precies wat we nodig hebben om onze aarde op een duurzame manier door te geven.”

Nieuwsgierig geworden?
Meer lezen over Stichting OPEN? Bekijk de website. Meer lezen over Jan Peter Balkenende? Lees verder.

cc-footer

2023 © Copyright

Koelmalaan 350
unit 3.08
1812 PS Alkmaar


carly@bureaucarbon.nl