Carbon,
het bureau

Carbon? Hoezo die naam?

Omdat ik Carly heet en goed ben. Car-bon. Hahaha, een taalgrapje. Ook leuk: carbonpapier past goed bij schrijven. En carbon is het meest verbindende element in de chemie. Ik vind mezelf ook een verbindend element. Verder zit carbon in potloden, is het lekker licht (past bij mijn postuur) en wordt het diamant onder hoge druk (net zo stralend als ik).

carly

Communiceren kent zoveel kanten en verveelt nooit. Ik schrijf al lang. Verder ben ik op mijn vrijheid gesteld. Daarom werk ik voor mezelf en heb ik Bureau Carbon opgericht. Ik geef gastcolleges, waar ik blij van word, ben taalmaatje en leer af en toe zelf ook nog eens wat door online een college bij Princeton te volgen.

Verder leuk: mijn dochter, vriend, familie, vrienden, Alkmaar, kinderen en jongeren, cultuur, lezen, moestuinieren, een wijntje, katten, dansen, wandelen en ondernemende mensen.

Samenwerken

Samenwerken doe ik graag. Met andere communicatie-idioten, tekst- en taaltoppers, creatievelingen en ondernemers. Bekijk mijn pagina met voorbeeldwerk of lees hieronder iets jubelends.

 

Het liefst zou ik elke dag samenwerken met Carly. Als ze jouw project heeft uitgewerkt, realiseer je je dat dit precies is wat je bedoelde, zonder dat je zelf wist waar je naar op zoek was.

the-c-favicon

Robin Pusch
Robintikt

Carly is een creatief wonder en werkt net zo snel als Usain Bolt loopt. En om in sporttermen te blijven: met haar kritische en frisse blik tilt ze elk project naar een Olympisch niveau. Ze is ontzettend grappig en dit lees je - waar dat kan - terug in haar teksten.

the-c-favicon

Sandra Borger
Fraas + Faam

Carly komt snel tot de kern en houdt niet van poeha. Ik werk graag met Carly samen. Ze is enorm efficiënt, eerlijk en oprecht. En er valt altijd wat te lachen.

the-c-favicon

Sandra Konijn
Oog voor de taal

Aanpak

Ik bel je op - of jij belt mij - en ik luister naar wat je zoekt. Vervolgens maken we samen een plan, hoor je van me hoeveel tijd ik kwijt ben en bespreken we wensen, toon en deadlines.

Je krijgt een proeftekst of een proefdagdeel, laat weten of het voegt en vanaf daar werk ik verder.

Eenmalig, regelmatig, of op interim-basis.

Op kantoor

In 2014 koost ik ervoor om te gaan flexwerken in De TelefoonCentrale en sindsdien ben ik altijd gebleven.

Kantoorgenoot Arne adopteerde me en inmiddels deel ik met hem en andere ondernemers een tof kantoor op de derde verdieping.

In dat kantoor staat mijn eigen belcel. Daar is het lekker warm. En ik doe daar telefonische interviews.

Wat

hij/zij zei:

Ze heeft het allemaal van mij geërfd. Ze maakt van een nikserige tekst een fraai stukje proza. Ze benoemt alles wat belangrijk is en nog een beetje meer. Ze gooit niet met superlatieven, maar gebruikt ze alleen als ze ertoe doen. Ze laat alles wat overbodig is gewoon weg. Ze heeft een ontspannen stijl, waardoor je steeds honger krijgt naar meer. En ze is grappig (net als ik).

the-c-favicon

Marianne
Moeder van

Ik vind Carly grappig. Ze weet veel, begrijpt snel en durft haar gevoel te laten zien. Soms zie ik aan haar gezicht dat ze iets stom vindt; haar mimiek verraadt haar nog wel eens.
Ook leuk: ze lacht met haar hoofd in haar nek, vol overgave. Carly doet alles met overgave.

the-c-favicon

Lieke
Zus van

De wereld heeft dringend behoefte aan meer Carly’s. Ik ben namelijk tot de simpele conclusie gekomen dat je haar met geen mogelijkheid niet zou kunnen mogen. Ze is ontwapenend, scherpzinnig, intelligent, daadkrachtig, gevoelig doch nuchter, creatief, serieus indien vereist, een tikkeltje hysterisch en uitermate grappig.

the-c-favicon

Jasper
Broer van

Ze is de intelligentste vrouw die ik ken. Ongelooflijk breed geïnteresseerd en nieuwsgierig. Carly kan af en toe wel een beetje een bitch zijn, als je haar stoort tijdens werken bijvoorbeeld. Ik vind het ook niet leuk dat ze zo vaak gelijk heeft. Bonus: ze is heel ontwapenend en wordt snel emotioneel.

the-c-favicon

Hans
Vriend van

Ze is lief, humoristisch, betrouwbaar, in meerdere talen vakkundig, intelligent, spontaan; kortom een kanjer. Iets minder is dat ze niet meer thuis woont (geldt ook voor broer en zus).

the-c-favicon

Wim
Vader van

Ik moet altijd om Carly lachen. Naast haar humor, is ze ook heel slim. Ik voel me altijd een beetje een dommig wicht. Verder is ze een wijze raadgever, een goede woordverhaspeling-verbeteraar, een kritische luisteraar en een harde werker. Ik weet dat ik haar altijd kan bellen als ik haar nodig heb. Ook ’s nachts.

the-c-favicon

Ilse
Vriendin van

In een notendop

Visie, missie en kernwaarden. Wat een ellende hè, deze woorden? Vind ik ook. Daarom zou ik mezelf omschrijven als: duidelijk, gevat en open. Als je ook een 'why' wilt, dan moet je even bellen.

cc-footer

2023 © Copyright

Koelmalaan 350
unit 3.08
1812 PS Alkmaar


carly@bureaucarbon.nl