Next Learning Valley

Wat?

Een leven lang leren. Digitaal, sociaal en persoonlijk. MOOCs, SPOCs, learning analytics, learning record stores en focus areas. De termen bij Next Learning Valley vliegen je om de oren. Voordeel: ze leggen graag uit wat ze bedoelen.

Waar?

Website, blogs, cases en brochures. En in vaktijdschriften.

Hoe?

Interviewen, schrijven, redigeren, ghostwriting

Een blog

SPOC Veilige zorg voor kinderen overtreft verwachting

De SPOC ‘Veilige zorg voor kinderen’ van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie telde 238 deelnemers en was een groot succes.

De ambitie van het Prinses Máxima Centrum is om ieder kind met kanker te genezen met optimale kwaliteit van leven. Daarom zetten ze in op een state-of-the-art opleidingsprogramma voor onder andere verpleegkundigen, artsen en apothekersassistenten.

Marlies Kraamer - van Himbergen is L&D-businesspartner bij het Prinses Máxima Centrum. Ze vertelt: “Het aantal inschrijvingen voor de SPOC overtrof de verwachting. Blijkbaar sluit een training of opleiding in deze vorm goed aan bij de verwachtingen van onze doelgroep; we hebben een groot aantal relatief jonge medewerkers. De reacties waren positief en er is veel kennis gedeeld. We gaan deze leervorm zeker vaker inzetten.”

nextlearningvalley-photo

Wat is een SPOC ook alweer?

Een SPOC is een Small Private Online Course; kleiner dan de iets bekendere MOOC (Massive Open Online Course), waarbij de doelgroep besloten is. Een SPOC is een omgeving waarin je digitaal, sociaal en gepersonaliseerd kunt leren.

In een SPOC worden onder meer stimulerende, open vragen gesteld, ontstaat sociale verbinding, worden discussies gevoerd en kun je betekenisvolle beknopte content bekijken, zelf uploaden en delen. Als leerplatform is StreamLXP gebruikt. Het Learning Experience Platform van Next Learning Valley, waarin je ook online courses kunt ontwerpen en ontwikkelen.

Meer lezen kan hier.

cc-footer

2023 © Copyright

Koelmalaan 350
unit 3.08
1812 PS Alkmaar


carly@bureaucarbon.nl