Kobalt

Wat?

Kobalt is een eerlijk, technisch internetbureau, opgericht door developers met een bak ervaring. Ze ontwikkelen maatwerkwebsites en -webapplicaties die mooi zijn en gemakkelijk in gebruik.

Waar?
En in welke rol?

Vanuit Alkmaar voor het hele land. Kobalt zet zich in voor organisaties die iets goeds doen voor de wereld. Ik heb een half jaar in de rol van projectmanager gewerkt en bemoei(de) me met hun website, blogs, cases, flyers, social media en interne communicatie.

Hoe?

  • (Interim-)projectmanagement
  • Contenstrategie
  • Communicatieadvies (interne en externe communicatie)
  • Interviewen en schrijven

Een case

In drie dagen een draaiende webshop: vrijmibobox.nl

Al jaren lopen Reinier en Arne, de eigenaren van Kobalt, met het idee om een webshop te starten. Ideeën als Kobalt-merchandise of truien met Alkmaar erop. “We bouwen regelmatig webshops die goed converteren. Dat bleef ons inspireren”, vertelt Arne.

“Toen de corona-crisis uitbrak en we voor het eerst onze vrijmibo digitaal vierden, ontstond het idee voor de vrijmibobox.

Dit was hét moment: kantoorhoudend Nederland schakelde massaal om naar werken op afstand. Dan wil je natuurlijk de week goed afsluiten. We hebben diezelfde avond het idee uitgewerkt en zwoegden het weekend door. En hoe! Binnen drie dagen tijd stond de vrijmibobox-webshop online.

quotevrijmibobox1
quote2vrijmibobox

Hoe start je een webshop?

Tijdens het uitwerken van een idee voor een webshop is het handig om direct op detailniveau te denken. Begin met de vijf W’s: wat, waarom, wanneer, wie, waarmee (hoe).

“Belangrijke vraag: wat wordt ons hoofddoel met de webshop?” vertelt Arne. “Voor vrijmibobox.nl is dat een mix van maatschappelijk ondernemen en onze expertise laten zien. Daarom hebben we onze boodschap prominent in beeld gezet.” Reinier vult aan: “Begin gewoon, niet lullen maar poetsen. Problemen los je onderweg wel op, maar begin, start, go!"

Meer lezen kan hier.

cc-footer

2023 © Copyright

Koelmalaan 350
unit 3.08
1812 PS Alkmaar


carly@bureaucarbon.nl