De Nieuwe Alkmaarse

Wat?

De Nieuwe Alkmaarse. Samen op weg naar drempelloos onderwijs. Maatwerk als standaard. Een leergemeenschap met een doorlopende lijn. PO en VO samen om tafel. Klinkt mooi hè? Hoog tijd om het waar te maken.

Waar?
En in welke rol?

In Alkmaar. Vijf verschillende schoolbesturen uit het primair en voortgezet onderwijs slaan de handen ineen om een leergemeenschap op te zetten.

Ik geef advies tijdens de werkgroepsessies, denk mee over de visie en de vertaling daarvan en geef woorden aan de gezamenlijke taal. In visiedocumenten, op de website en in kindverhalen.

Hoe?

  • Communicatieadvies (interne en externe communicatie)
  • Schrijven

Wij (de werkgroep dNA) nodigden Carly uit bij onze werkbijeenkomsten met als vraag: help ons om teksten vorm te geven. Maar wat ze ons in de praktijk biedt is veel meer dan dat! Vanuit haar intrinsieke betrokkenheid bij het onderwijs stelt zij rake vragen en voedt ons met inzichten. 

the-c-favicon

Chantal Mulder
Jan Arentsz

Carly heeft een pakkende missie en visie op papier gezet op basis van onze input. Ook helpt ze ons een gezamenlijke taal te vinden en is ze lekker duidelijk. Hoe botter, hoe beter! 

the-c-favicon

Petra Zwart
Ronduit Onderwijs

Een begin

Leergemeenschap voor 4-18 jaar

De vijf grote besturen van het primair en voorgezet onderwijs uit Alkmaar zijn een samenwerking aangegaan. Het gaat om Ronduit onderwijs, SaKS, Sovon, PCC en Jan Arentsz. Allemaal vinden zij: het onderwijs mag anders. Naast het mooie aanbod aan scholen in de regio is er ruimte voor onderwijs dat gebaseerd is op een nieuw concept. De Nieuwe Alkmaarse. Want leren zit in ons DNA.

Steeds meer kinderen, jongeren, ouders, leerkrachten, docenten, onderwijsprofessionals en ondernemers hebben er behoefte aan: een andere vorm van onderwijs. En dan: waar begin je? Hoe ziet een ‘nieuw onderwijsidee’ eruit? Wie kunnen er helpen? Wat zijn de voorwaarden? Hoe zorg je ervoor dat samenwerken ook echt samenwerken blijft? Hoe houd je de boel plan- en organiseerbaar? Wie let erop dat je niet opnieuw een wiel uitvindt?

Wat is het doel van de Nieuwe Alkmaarse?
Het doel is samenwerken aan een nieuw onderwijssysteem. Hieronder staat onze belofte, ook wel bekend als ons ‘mission statement’. “We beloven een hele rijke leeromgeving waarin je wordt uitgedaagd om je interesses en talenten te onderzoeken en uit te bouwen. In DNA ontwikkel je jezelf in relatie tot de wereld om je heen, samen met anderen. Op verschillende plaatsen met veel verschillende mensen en op verschillende manieren doe je veel ervaringen op. We geloven in de nieuwsgierigheid van mensen. Door ruimte en uitdaging te bieden, willen we dat versterken. In DNA ontdek jij wie je bent en wie je wil worden!”


Meer weten?
Volg De Nieuwe Alkmaarse via Dit is onderwijs!

cc-footer

2023 © Copyright

Koelmalaan 350
unit 3.08
1812 PS Alkmaar


carly@bureaucarbon.nl